dimarts, 27 de novembre del 2012

Catalunya és el territori d'Europa que menys inverteix en educació



UGT de Catalunya  denuncia que Catalunya és el territori d'Europa que menys inverteix en educació. En aquest sentit, ha apuntat que " encara estem molt lluny d'arribar al 6% del PIB en despesa pública en educació".



També ha posat de manifest la poca voluntat de la Generaliat per dotar el país d'una educació pública de calitat per tots. 



Per això UGT exigeix a la Generalitat de Catalunya que per primera vegada en la seva història faci un esforç i situï l'educació i la formació entre un dels eixos prioritaris de la seva política.




2 comentaris:

  1. En l'educació pública, des de el nostre punt de vista, sovint s'inverteix poc i malament. Per aquest motiu, cal demanar (reivindicar) als principals organismes encarregats del sistema educatiu que aquest sigui un dels punts principals, juntament amb la sanitat, de la nostra economia.

    ResponElimina
  2. Des del racó de pensar no entenem com els governs (espanyol i català) no fan el mateix que altres països els quals destinen més diners en educació i milloren la productivitat del país.

    Entre tots els països que conformen la Unió Europea, Dinamarca és el que més diners públics gasta en educació, un 7,75% del seu producte interior brut (PIB). També amb un percentatge del PIB per sobre del 7% es troba Xipre, que destina una xifra comparable al 7,41% a l'educació. La mitjana dels Vint-i-set es situa en un 5,07% del PIB, i Espanya és un dels nou països membres que registra una despesa per sota d'aquesta mitjana, amb el 4,62% del seu producte interior brut dedicat a la despesa educativa .

    És clar que la productivitat del país millora amb més nivell d'educació, com també els sous dels treballadors i la flexibilitat laboral. En mitjana europea, les despeses en educació sumen el 5% del PIB, encara que Espanya està lleugerament per sobre del 4%, és a dir, no només sota de la mitjana de l'Europa dels 27, però gairebé a la cua, estant en el lloc 21.

    http://www.invertia.com/noticias/articulo-final.asp?idNoticia=2581468

    http://aquevedo.wordpress.com/2009/07/29/educacion-en-el-mundo-datos-basicos-2/

    http://euroalert.net/news.aspx?idn=13485

    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-SF-08-117/EN/KS-SF-08-117-EN.PDF

    ResponElimina